Ptaki wokół nas

W naszym najbliższym otoczeniu.

Re: Ptaki wokół nas

Postautor: Grafika » 22 lis 2011, 9:17

Dzisiaj przedstawiam dwa kolejne ptaszki, które spotykam na "mojej śliwie" w centrum poznańskiego osiedla. :)
To mały jer ............................................... i grubodziób, zajmujący dominujące miejsce przy karmniku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grafika

Postautor: Elka » 08 sty 2012, 2:15

Chcę przedstawić moją parę gawronów ,od lat przylatujących na brzozę, pod moim oknem. Głośnym krakaniem mówią mi rano "dzień dobry" ja odpowiadam im słoninką wielkości dżdżownicy lub orzechem, odlatywały i następnego dnia to samo! W tej chwili bardzo zajęte są sobą i długo siedzą na drzewie, nie odlatują jak zwykle. Ciekawostką jest fakt, że ten siedzący bliżej ekranu, nie bardzo może chodzić, kuleje i ten drugi przynosi mu te moje niby dżdżownice na gałąź. ... Niewiarygodne? ... a jednak! Kuleje od tego roku :?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: Grafika » 19 sty 2012, 7:27

.

"Mojego" żurawia widziałam w zeszłym roku wczesną wiosną, w okolicach Jez. Jamno. Z wrażenia krzyknęłam kierowcy - stóój ! ;) I obswerwowalismy majestatyczny lot tego pieknego ptaka. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grafika

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ptaki wokół nas